Lies Jo Vandenhende is dichter en schrijver. Met diens werk onderzoekt hen de kruisbestuiving tussen papier en podium. Het onvermogen tot complete nabijheid en de luide eenzaamheid van de stad zijn daarbij belangrijke thema’s.

Lies Jo staat op het podium sinds een deelname aan Slam ‘t Stad, een event dat deel uitmaakte van het Enter festival en in 2015 plaatsvond in de Bourlaschouwburg. Sindsdien is Lies Jo een graag geziene gast op grote en kleine podia in België en Nederland, zoals o.a. het Felix Poetry Festival, de Gentse Feesten, de Boekenbeurs, events in DE Singel!, Museumnacht, etc.

In 2016 schreef Lies Jo teksten voor de interdisciplinaire dansvoorstelling ‘Donna’ en tourde hen door België en Nederland met de Poëziebus. In 2017 maakte die met Vers Geweld een voorstelling die geregisseerd werd door schrijver en podiumbeest Max Greyson. Met dat stuk struinde de groep Vlaamse cultuurcentra af. In 2017 werd Lies Jo tweede op de finale van NAFT voor woord.

In 2019 rondde LJ de opleiding schrijven af aan de Academie in Borgerhout en werd hen opgenomen in de officiële auteurslijst van Literatuur Vlaanderen.

Sinds 2019 maakt Lies Jo audiogedichten die je kan beluisteren via alle streamingplatformen. Dit gebeurt onder de artiestennaam ‘LJMV’. In 2020 kwam de ep ‘Woekeren’ uit, een samenwerking met Amsterdamse muzikant en soundscaper Ard Zacht. In 2021 zag ‘Kom je?’ het daglicht. ‘Kom je?’ is een audiovertelling van vijf teksten op muziek, in samenwerking met Iamnot. ‘Drieluik’, één van de eerste audiogedichten, werd al meer dan duizend keer beluisterd op Spotify.

Diens werk werd eerder al gepubliceerd in o.a. Deus Ex Machina, Kluger Hans en DW B.

In 2022 maakte Lies Jo samen met Khaël Touag een eerste kortfilm, ‘Leren vallen’. Hen studeert momenteel fotografie in Brussel.

2 reacties op “”

 1. Dag Lies Jo!!
  Ik was aanwezig op de slam poetry night ‘Period.’ in de Vaartkapoen, Brussel op 8 december 2017.
  Je bracht je werk op een heel mooie manier, vond ik, en ik was echt ‘mee’.
  Nu was er een bepaald stuk dat me echt tot heel diep aansprak, over vrouwen, maar ik kan er niet zo heel goed meer op komen hoe het nu precies heette.
  Zou je deze eventueel willen delen?
  Namaste!

 2. Liefste Lies!

  Zonder Instagram en Facebook post ik hier een old school reactie op je mooie website. Ik kan niet wachten om je weer in actie te zien wanneer het weer kan… Keep up the good work!!

  Veel liefs <3
  Manou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: