Lies Jo Vandenhende is dichter en schrijver. Met haar werk onderzoekt ze de kruisbestuiving tussen papier en podium. Ze heeft het daarbij vaak over het onvermogen tot complete nabijheid en de luide eenzaamheid van de stad. 

Lies staat op het podium sinds ze deelnam aan Slam ‘t Stad, een event dat deel uitmaakte van het Enter festival en in 2015 plaatsvond in de Bourlaschouwburg. Sindsdien is ze een graag geziene gast op grote en kleine podia in België en Nederland. Zo stond ze o.a. op Felix Poetry Festival, de Gentse Feesten en gaf ze lezingen op de Boekenbeurs.

Ze schreef in 2016 aan de dansvoorstelling ‘Donna’ en tourde door België en Nederland met de Poëziebus. In 2017 maakte ze met Vers Geweld een voorstelling die geregisseerd werd door schrijver en podiumbeest Max Greyson. Met het stuk struinde de groep Vlaamse cultuurcentra af.

In 2017 werd Lies tweede op de finale van NAFT voor woord, een tekst-on-stage-wedstrijd die op zoek gaat naar jong schrijftalent met een stevige portie podiumpersoonlijkheid, en voorrondes in heel Vlaanderen organiseert.

In 2019 rondde Lies de opleiding schrijven af aan de Academie in Borgerhout en werd ze opgenomen in de officiële auteurslijst van Literatuur Vlaanderen. De auteurslijst is gekoppeld aan een platform waar organisatoren en instellingen een subsidie kunnen aanvragen wanneer ze een auteur van de lijst boeken voor een auteurslezing.

Sinds 2019 maakt ze audiogedichten die je kan beluisteren via alle streamingplatformen. Dit doet ze onder de artiestennaam ‘LJMV’. In 2020 kwam de ep ‘Woekeren’ uit, een samenwerking met Amsterdamse muzikant en soundscaper Ard Zacht. In 2021 zag ‘Kom je?’ het daglicht, een audiovertelling van vijf teksten op muziek, in samenwerking met Iamnot. ‘Drieluik’, één van de audiogedichten, werd al meer dan duizend keer beluisterd op Spotify.

Haar werk werden eerder al gepubliceerd in o.a. Deus Ex Machina, Kluger Hans en DW B.

2 Comments

 1. Dag Lies Jo!!
  Ik was aanwezig op de slam poetry night ‘Period.’ in de Vaartkapoen, Brussel op 8 december 2017.
  Je bracht je werk op een heel mooie manier, vond ik, en ik was echt ‘mee’.
  Nu was er een bepaald stuk dat me echt tot heel diep aansprak, over vrouwen, maar ik kan er niet zo heel goed meer op komen hoe het nu precies heette.
  Zou je deze eventueel willen delen?
  Namaste!

 2. Liefste Lies!

  Zonder Instagram en Facebook post ik hier een old school reactie op je mooie website. Ik kan niet wachten om je weer in actie te zien wanneer het weer kan… Keep up the good work!!

  Veel liefs <3
  Manou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s