Levenslijn

In tragisch zit het woordje traag verstopt en ik vind het leven allebei, je hoeft het niet met me eens te zijn maar ik schrijf het hier toch maar neer, nu jij nog een tekst waarin je zegt dat het leven niet traag gaat maar juist ontzettend snel en hoe tijd afhankelijk is van de perceptie van het individu en dan ik weer dat tijd een illusie is waar de mens gestalte aan heeft gegeven in een poging grip te krijgen op een overweldigende realiteit.

Het is een beetje zoals wanneer bloemen uitbloeien we snoeien onze dagen en bundelen ze in vazen zodat we er tenminste naar kunnen kijken tijdens het ontbijt, soms knijpt de dag plagerig in je wintervetjes en vallen de meeste muizenstrontjes naast de boterham maar er valt hier niets te doen behalve loslaten, een rubberen antisliplaag op uw zieltje te kweken zoals het eelt op de hielen van het geluk dat we allemaal achterna zitten. Hebben heeft geen hoogtepunt ons glas is nooit vol genoeg dus blijven we gieten tot we aan onze achillespezen in het water staan. Nog later zullen ook onze kamerplanten verdrinken, schouderophalend posten we een status “We have loved them to death”.

Ik wil elke dag van gedachten veranderen, in elke zuinig getimede lading daglicht wil ik iemand anders zijn. Het liefst vergeet ik mezelf en maak ik plaats voor wie ik niet ben want ik ben vergeten welke delen van mij zijn en welke ik adopteerde, welke ik erbij heb verzonnen omdat ze pasten bij de kleur van mijn ogen en de kin van een familielid.

Ik wil minder meningen en meer menen ik wil staren naar muren en roepen dat het genoeg is wanneer het nooit genoeg is en ik wil niet meer zeggen ik zie u graag ik laat u nooit meer gaan ik wil zeggen ik zie u graag dus ik laat u los en ik hoop dat we elkaar in den draai zien, of op een eiland in de Middellandse zee, of in de weerspiegeling van de zonnebril van een vreemde, een vliegtuigraam, de levenslijn van een handpalm ~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: