De parking

‘Frederik Van Eeden’ is slechts een plein op de parking voor de mensen uit Antwerpen, de naam van een schrijver voor anderen. Hoewel ik schijnbaar een stadskind ben, groeide ik op de linkeroever op. Ik ging er naar school, ik hing er rond op stukjes groen en op pleintjes. Door de tunnel fietsen voelt nog steeds als thuiskomen. Mijn innerlijk kind klaarwakker.

Linkeroever belichaamt de poëzie zoals geen enkel ander stadsdeel dat kan. De herhaling, de contradictie.Als je kijkt naar de mogelijkheden die de openbare ruimte een kleine eeuw geleden nog bezat, staat LO symbool voor vergane glorie, gemiste kansen.

Tegelijkertijd biedt de plek de mogelijkheid om te ontsnappen aan de ruis van de stad. Kom ik er thuis, kan ik er ademen. Het is er altijd rustiger dan je verwacht en er is zo ongelooflijk veel ruimte dat mijn gedachten plots ook ruimte krijgen. Alles is recht, rechthoekig, duidelijk, grijs, groen. Je kan er fietsen zonder op elke hoek bijna omver te worden gereden.

Kennis hebben van de gemiste kans om van Linkeroever een architecturale parel te maken, toonde me hoe in dingen te berusten. Linkeroever leerde me schoonheid te zien in lelijkheid. De aanblik van de blokken, de magere stukjes groen, het uitzicht op de stad, het Galgenweel, de huizen met voortuinen, de nieuwe wijken. Maar vooral en altijd het water, dat op één of andere manier meer aanwezig is, een grotere rol speelt dan op de rechteroever.De collage van vermeende stedelijkheid die Sint-Anneke is vervult me met kinderlijke melancholie.

Op een zonnige dag is het er prachtig wandelen, op een grijze dag is het alsof de gebouwen en straten die grijsheid extra bevestigen. Een beetje zoals in mijn hoofd.

‘Frederik Van Eeden’ is de eerste track op het EP ‘Woekeren’, dat op 15 mei uitkomt.
Ondertussen kan je de eerste single nog steeds beluisteren via deze streamingdiensten:

Spotify: https://lnk.site/0/spotify/on-WZQ
iTunes: https://lnk.site/0/apple-music/on-Wag
Google play: https://lnk.site/0/google-play/on-WaA
Deezer: https://lnk.site/0/deezer/on-WZw
Tidal: https://lnk.site/0/tidal/on-WbQ
Soundcloud: https://lnk.site/0/soundcloud/on-XZA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s