Ik wou dat dit beeld niet zo veel over ons vertelde

Ik wou dat dit beeld niet zo veel over ons vertelde. Ik wou dat het niets over ons zei. Ons als mensen, als lieven, als liefhebbers. Ik wou dat het niets over ons zei. Ik wou dat het een kunstwerk een installatie een statement een onbekende. Ik wou dat het niets over ons zei.

Ik wou dat we minder blauw en minder hoog en minder dreigend boven elkaar uitwaaiden. Dat onze mondhoeken niet hingen als te zwaar versierde kerstbomen. Ik wou dat het niets over ons zei.

Ik wou dat we niet zoveel over onszelf en nog minder over elkaar. Het is zo dat bomen ontmaskeren
dat we slecht voor hen zorgen, en slecht voor elkaar. Het is zo dat bomen ontmaskeren dat dat in wezen hetzelfde is.

Ik wou dat de stad niet zo veel over ons vertelde. Ik wou dat ze heel even zweeg. Dat ze ophield met zoemen en roepen en trekken en zoeken. Hoe kan iets blijven uitdijen en toch ineenzakken? Als slagroom op kamertemperatuur
Haast je –
Ik wou dat het weggewaaide buitenaardse vliezen waren. Ik wou dat het niets over ons zei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: