Februari

Februari snijdt altijd vlijmscherp de bocht af tijdens een tocht vastgevroren rechtlijnigheid. De ontslagen naaldbomen, vlak voor pluizige bloesem. De kortste maand van het jaar. Drie dagen minder maar rotverwend en zelfverklaard evenwaardig. De eerste echte, na de lege voornemens van januari.
Onvervalst, ontnuchterend, doodeerlijk. Boven podiumplaatsen verheven. Onverschillig laat ze de eerste met alle druk omgaan, doet ze iedereen de derde vergeten. Februari eindigt in de schijn van de projectie, als leeuwige tweede.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s