Generatiekloof

Noem ons niet lui, wel actie selectief. Steeds ondernemend wanneer het ons iets oplevert, maar nooit enkel omdat het zo hoort. Onze muziek staat te luid. Ons hoofd beukt blauw in de wolken en onze dromen zijn schreeuwerig. We maken rechtsomkeer op plaatsen waar de weg te smal is omdat cruise-control leven ons hersendood maakt. We zijn soms lichtjaren onderweg van vandaag naar morgen, zonder elkaar halfweg te groeten. Laat ons niet langer naar loze betekenissen in deze dove conversaties gissen. Laat de tijd voor ons tolken. Geef ons meer dan valse verantwoordelijkheid. Geef ons de ruimte om gezicht eerst en zonder oefenwieltjes tegen de stoeprand te smakken. Maar help ons recht en pluk de steentjes uit de huid van onze knieën. Keer op keer. Help ons op zoek te gaan naar wie. En wanneer we weten wie, vraag dan niet meteen naar wat. Wanneer we onszelf voor de vijfde keer opnieuw uitvinden, wees dan geen wekker. Kom het licht uitdoen als we indommelen. Haal het bitter uit je mond, en stop iets anders in je woorden. Probeer de levensvreugde die danst op het puntje van onze tong nog niet helemaal uit te te doven. Laat onze eeltloze vingertoppen nog even nagenieten van deze pas vervallen zoetigheid. Luister. Geloof. Begrijp. Praat niet over spijt. We zijn nog niet klaar om te luisteren, maar herinner ons op tijd.

PS. En stop aub met Farmville requests te sturen. Very uncool. Danku

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s